Skip to content

VRAAG DE REDACTIE

review

Van alles wat. De magie van Radio

Rated 4 out of 5

Vet leuke podcast

Rated 5 out of 5

Mooie verhalen over talent

Rated 5 out of 5

de podcast planning

Hieronder vind je komende podcasts die je bij Small Talk kunt verwachten en binnenkort worden opgenomen en welke binnenkort online komen. (reeds opgenomen)
De afgelopen weken
ONLINE
Matthijs Büchli
Büchli bleek op jonge leeftijd al talent te hebben voor het baanwielrennen. Zo werd hij in 2007 Nederlands kampioen bij de junioren op het onderdeel omnium. Een jaar later won hij de onderdelen sprint en de tijdrit van een kilometer. In 2012 brak hij door bij de senioren. Op 20-jarige leeftijd werd hij nationaal kampioen op de sprint. Zijn internationale doorbraak volgde een jaar later met brons op het onderdeel keirin op de wereldkampioenschappen in het Wit-Russische Minsk. In hetzelfde jaar won hij een wereldbekerwedstrijd op de keirin en op de teamsprint, samen met Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal. Zijn grootste succes boekte Büchli in 2021 op de Olympische Spelen in Tokio. Samen met Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen won hij het toernooi. Büchli reed alleen mee in de kwalificatieronde, maar dat was genoeg om zich Olympisch kampioen te mogen noemen.
BINNENKORT ONLINE
Lotte van Trigt
Lotte van Trigt, geboren in de zomer van 1988 in Haarlem, ik ben een echte mug zoals ze dat noemen. Ik heb een oudere broer, Dirk en een jonger zusje Anne. Allebei zijn het schatjes en zou ik ze voor geen goud willen missen maar vroeger konden we heerlijk kiften of zoals op de foto hiernaast genieten van een koekje. Ik ben niet altijd zo sportief of avontuurlijk geweest, door mijn fysieke uitdagingen is dit zo gegroeid. Ik was vroeger echt een doetje, een meisje-meisje een huppelkutje zoals ik wel eens werd genoemd (ik huppel overigens nog steeds graag). Ik moest op judo om te leren vallen en om wat meer van mij af te leren bijten want elke keer als ik viel was het een hele dramashow. Ik was geen sportief talent, mijn prioriteiten lagen ergens anders. Voornamelijk bij het lezen van boeken en wegdromen in mijn eigen wereld. Ik ben tot een jaar of 16 echt ontzettend gepest en het lezen van boeken en het wegdromen in mijn eigen wereld was veilig. Hier kon ik niet belachelijk worden gemaakt, worden uitgelachen of erger. Ik sportte wel en ben dat altijd blijven doen maar pas na mijn ongeluk en de diagnose reuma is dit (drastisch)verandert.
BINNENKORT ONLINE
Erwin van der Zande
Erwin van der Zande (1971) is an all-round contentmeister. He really digs technology, popular culture, design, and, well, basically everything in between. He is the creator and chief editor of Bright.

Bright is the leading publication in the Netherlands on tech. It joined RTL Nederland in 2015 and became part of RTL Nieuws five years later. Combining news, video, television, social media and events, Bright tickles a million Dutch tech lovers. Its daily news feed, newsletters, weekly podcast and social channels keep you updated on trending topics in tech. For the best reviews and explainers, make sure to subscribe to its YouTube channel, the biggest tech channel in the Netherlands. A compilation of those videos is broadcast on RTL Z en RTL 7 in Best of Bright. Once a year the team went all out on Bright Day, the largest consumer techfest in the Netherlands, inspiring over 20,000 visitors. With over 450K subs and 4M likes Bright’s fastest growing channel currently is on TikTok.
VERWACHT 2023
Patrick van Bruggen
Patrick van Bruggen (56) is gastouder van Ajax-jeugdspelers én schrijver van een kersvers ‘handboek’ voor (jonge) topsporters en hun ouders. In het boek, tot stand gekomen op basis van gesprekken met dertig experts, gaat Van Bruggen uitgebreid in op de manier waarop een talent optimaal gestimuleerd en ondersteund kan worden. ‘Dit boek helpt jonge topsporters, hun ouders en trainer/coaches op weg naar de juiste mindset om het maximale uit het talent van jonge sporters te halen.’
VERWACHT 2023
Quinty Schoens
Quinty wordt geboren in het zuidelijke triathlonmekka Stein, op 12 februari 1999 om precies te zijn. Sporten komt gelijk op haar pad. Ze gaat turnen, zwemmen, doet aan atletiek en de successen zijn er meteen. De trainingsmentaliteit is Quinty aangeboren. Of zoals haar moeder Monique het op haar 21e verjaardag uitdrukt: Dat is wea ze bes (Dat is zoals jij bent). Ze turnt snel op hoog niveau van haar vierde (!) tot negende. Aanvankelijk met wedstrijddansen (hiphop) en paardrijden gecombineerd. Vanaf haar zevende doet ze enkel nog turnen, in haar leeftijdsgroep is ze top drie op de NK’s. Steevast is ze Limburgs grootste talent. Trainingsweken van 24 uur zijn normaal met als doel de Olympische turntitel later. ,,Ik ben dankbaar voor de harde aanpak tijdens het turnen en het drillen. Het heeft me gevormd tot wat ik nu ben.”
VERWACHT 2023
Ruud de Haan
De Jos van Kuijeren van de Triathlon. Ruud is overal en kent alle in's en uit's op. Achter de microphone of op achter op de motor. Ruud verslaat de wedstrijd. Ook bij de Olypische spelen was hij te horen bij eurosport.
VERWACHT 2023
Kim Groeneveld
Geboren in januari 2001. Ik ben begonnen met zwemmen bij ZV Waterland uit Monnickendam, bij deze vereniging begon ik als recrearant. Na een jaar ben ik gevraagd om bij de wedstrijdselectie te trainen, dit heb ik vele jaren met plezier gedaan. Ik ben in 2011 overgestapt naar Ed-Vo uit Volendam, een grotere zwemvereniging waar ik meer kon trainen. Ik heb aan meerdere NJJK’s (Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap) mogen meedoen. Ik ben benaderd door Ronald Stolk om aan te sluiten bij de TC Alkmaar (Talenten Centrum). Ik heb als atleet mogen meedoen aan het ICG (International Childeren Games), een hele bijzondere ervaring, waar ik trots op terug kijk. Daarna in het RTC Triathlon gezeten en deelgenomen aan verschillende NK's en ETU wedstrtijden
VERWACHT 2023
Patrick Pearson
Patrick Pearson is zwemcoach van een aantal Nederlandse topsporters. Van deze topzwemmers was Ranomi Kromowijojo de meest spraakmakende naam. Patrick staat erom bekend dat hij door middel van een goed en uitgebreid trainingsprogramma, doelen weet te bereiken.
VERWACHT 2023
Wouter van der Ploeg
“BETER WORDEN IS BELANGRIJKER DAN GOED ZIJN” is de visie van TalentNED waar wouter trainer is. Ze willen doorlopend jonge talentvolle Nederlandse sporters goed voorbereid naar het hoogste prestatieniveau brengen, zodat ze in de toekomst Nederlandse successen in de absolute top kunnen blijven vieren. Zij borgen dus de doorstroom naar de top. Daarmee bieden we jonge sporters een kans om een carrière in de topsport na te streven en daarmee hun droom te verwezenlijken.

De plaat en zijn verhaal

De gast in de Small Talk podcast nemenhun eigen muziek mee. Deze plaatjes worden afgespeeld in de podcast. Echter…… Bij iedere plaat hoort hun eigen verhaal. In deze onderstaande spotify playlist kun je ze nog een keertje beluisteren.

Small Talk de Podcast

Even iets anders ! Small Talk de podcast is een podcast over het hebben en werken met Talent. Deze podcast is een productie van Ronald Stolk persoonlijk en is geen onderdeel van RSTCC BV of studio2 communications BV. Voor alle gebruikte muziek wordt netjes rechten afgedragen aan BUMA STEMRA.

Mee werken of presenteren ?